Z tego artykułu dowiesz się, jak zyskać większą kontrolę nad formą pracy z uczestnikami i wyłączyć moduł społeczności w konkretnym produkcie.
Instrukcja krok po kroku
Krok 1 – Wejdź w edycję dowolnej lekcji w kursie, który chcesz zmodyfikować.
![]()
Krok 2 – W sekcji Podstawowe na samym dole znajdź pole Społeczności Publigo i przesuń suwak.
Po wykonaniu tych kroków, moduł społeczności oraz możliwość dodawania wpisów i komentarzy nie będą się wyświetlały dla tego konkretnego kursu.
Wskazówki
-
Funkcja ta przydaje się, gdy chcesz, aby dany kurs był wyłącznie bazą wiedzy, bez możliwości dyskusji pod materiałami.
-
Możesz włączyć społeczność z powrotem w każdej chwili, odznaczając tę samą opcję w ustawieniach lekcji.