Publigo oferuje funkcję blokowania wielokrotnych sesji logowania. Celem tego rozwiązania jest nie tylko zwiększenie bezpieczeństwo konta, ale także minimalizacja ryzyka nieautoryzowanego dostępu i udostępniania danych dostępowych innym osobom.
W tym artykule
Jakie korzyści ma ta funkcja?
Dzięki możliwości ograniczenia logowania:
- ograniczysz nadużycia i utratę dochodów
- ochronisz prywatność użytkowników, zapobiegając dostępowi do ich konta z nieuprawnionych urządzeń
- szybko rozwiążesz problemy związane z kontami użytkowników.
Jak działa ograniczenie sesji logowania?
- W ramach ustawień zdefiniuj, z ilu urządzeń może logować się kursant.
- Można ustawić więcej niż jedno urządzenie, by zaspokoić potrzeby kursantów, którzy chcą np. logować się jednocześnie na komputerze oraz tablecie.
- Jeżeli ustawisz możliwość logowania z dwóch urządzeń, to w momencie, gdy kursant użyje trzeciego urządzenia, automatycznie zostanie wylogowany z poprzednich urządzeń.

Aby włączyć opcję limitu logowań:
- Przejdź do Ustawienia ➔ Główne
- Wybierz zakładkę: Zaawansowane
- Włącz toggle Funkcjonalność limitu logowania do konta
- Kliknij przycisk Konfiguruj i ustaw wybrany przez siebie Limit użytkowników. Limit ten jest ściśle powiązany z liczbą urządzeń, na które będzie mógł zalogować się Twój kursant.
- Zapisz zmiany!
Ważne!
Ograniczenie sesji logowania dotyczy kursanta, a nie administratora!