Każda lekcja w kursie może mieć włączony lub wyłączony system komentowania.

Aby włączyć lub wyłączyć komentarze należy:
- Wejść w zakładkę Kursy
- Przejść do edycji konkretnej lekcji
- Po prawej stronie w sekcji Dyskusja kliknąć na Zamknięto
- Przełączyć na: Otwarte
- Zapisać zmiany